Олексій Порошенко: «За рік у Вінниці ДонНУ зміг запровадити сучасні форми освіти»

10 жовтня у Вінниці відбулося засідання наглядової ради проекту фонду «Відродження» «Європейський розвиток Донецького національного університету». Члени наглядової  ради: народні депутати України Олексій Порошенко та Олексій Рябчин, голова ТПП України Геннадій Чижиков та професор Олена Стяжкіна змогли ознайомитися із досягненнями університету  з відновлення матеріально-технічної бази.  Ректор ДонНУ Роман Гринюк та керівник проекту Володимир Кіпень продемонстрували навчально-дослідницькі лабораторії для природничих факультетів, програмно-апаратний комплекс для дистанційного навчання, електронну бібліотеку, продакшнстудію та медіалабораторію, які обладнанні за рахунок коштів міжнародного фонду.

За словами ректора ДонНУ, університет значно покращив свою матеріальну базу, що дає можливість на високому рівні налагодити навчальний процес. Нагальною проблемою залишається забезпечення студентів та викладачів житлом. Тому у виші розраховують на допомогу донорських організацій у споруджені кампусу. В свою чергу влада області надала обіцянку всебічно допомогти ДонНУ.

«Мені приємно, що за рік вуз зміг розпочати повноцінну роботу на Вінниччині, запровадити інноваційні технології в сучасний освітній процес»,  – зазначив народний депутат Олексій Порошенко. «Про це свідчить і те, що понад дві тисячі нових студентів здобувають знання із цього навчального року. У свою чергу Фонд Порошенка розпочав нову програму стажувань для студентів Донецького університету. Перші такі практики пройдуть у цьому році. Ми готові всебічно допомагати університету», – сказав парламентар.

FullSizeRender

У свою чергу народний депутат Олексій Рябчин, колишній випускник ДонНУ, сказав, що сьогодні в парламенті розробляється низка законотворчих ініціатив, спрямованих на підтримку евакуйованих із Донеччини вузів. А у Вінниці він побачив позитивний приклад інтеграції вузу у суспільне життя регіону.