У Вінниці дружина Президента Марина Порошенко взяла участь у тренінгу з інклюзивної освіти

Сьогодні у Вінниці дружина Президента України Марина Порошенко взяла участь у тренінгу для освітян з інклюзивної освіти. У Вінниці відбувся перший тренінг для керівників шкіл, в яких у новому навчальному році заплановано відкриття інклюзивних класів, а також директорів навчальних закладів, у яких вони уже є.

Навчання проходило в рамках соціальної програми Марини Порошенко, відтак сертифікати за проходження спеціалізованого тренінгу першим учасникам вручала дружина Президента.

“Це перший крок коли ми ділимося своїми знаннями і на тренінгах розказуємо про економічну, і юридичну бази і адміністративні питання, які потрібно знати для того щоб найефективніше впровадити інклюзивну освіту в Україні. Кінцева мета, щоб з 1 вересня наші особливі дітки сіли за парти зі своїми однолітками у школах. Для того, щоб реалізувати інклюзивну освіту в школах вже є низка прийнятих законів і інклюзивна освіта вже існує в Україні. Але зараз потрібна воля людей, які зацікавленні в тому, щоб наші діти всі отримали рівні можливості на освіту, щоб наше суспільство відчуло, що важливо піклуватися саме про особливих дітей. Для цього не потрібні великі фінанси. Така система впроваджена в усьому світі, вона довела, що є більше економічно-доцільною для будь-якої держави, ніж такі установи, які існують в нас, які ми отримали від Радянського Союзу”, – зауважувала Марина Порошенко.

IMG_4404 IMG_4397

Вінниця стала першим містом де пройшов такий треніг, далі Запоріжжя та Київ. А до кінця травня такі навчання мають пройти освітяни з Житомирського та Харківського регіону.

“Такі тренінги проводяться задля обміну інформації, привозимо спеціалістів, які мають уже позитивний досвід по впровадженню інклюзивної освіти вони діляться своїм досвідом і своїми знаннями. А з іншого боку ми отримуємо інформацію на місцях для того, щоб більш ефективно впровадити ці методи в наших школах, щоб і вчителі, батьки і діти відчули наскільки – це позитивний і гарний крок в майбутнє”, – підсумувала Маина Порошеко.

IMG_4316 IMG_4322

За словами заступника директора департаменту освіти і науки Вінницької ОДА Ігоря Івасюка на Вінниччині інклюзивної освіти потребує майже 2,5 тисячі дітей.