Партійці Вінниччини долучилися до спільної молитви разом із Президентом Петром Порошенком у Спасо-Преображенському соборі Вінниці

 

13 січня відбулася спільна молитва вірян у Спасо-Преображенському кафедральному соборі Вінниці. У молебні взяли участь Президент України Петро Порошенко, Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман, народний депутат України Олексій Порошенко, керівники міста та області. До заходу долучилися активні члени партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність» з різних районів Вінницької області.

Томос5

Митрополит Київський та всієї України Епіфаній привітав вірян із Різдвом Христовим і висловив вдячність Петрові Порошенку за активну роботу та докладені зусилля задля отримання Томосу Українською Православною Церквою.

Томос4

«У ці прекрасні і святкові дні Україна подвійно і радісно святкує ті історичні події, які трапилися в житті нашої вже єдиної, помісної української Православної Церкви, та й загалом в житті нашої української держави. Українська церква йшла тривалий і довгий час до своєї незалежності, і в ці дні отримала Томос. Цей документ тут нині присутній, і він засвідчує, що ми входимо в родину помісних православних церков на рівних правах з усіма іншими православними церквами. Я дякую Президенту України за Ваші дипломатичні вміння та наполегливість. Починаючи з перших днів каденції Ви працювали задля того, щоб ця мрія українців була втілена», – сказав Митрополит Епіфаній.

Томос3

Глава держави Петро Порошенко наголосив, що молитви кожного українця допомогли в отриманні Томосу.

«Світлі дні Різдва Христового є одними з найщасливіших у році. Але цього року Різдво ми святкуємо по-особливому, бо Господь дарував нам величезний подарунок, про який покоління українців століттями молилися. Я приїхав сюди із словами подяки кожному з вас за ту молитву, бо без вашої молитви це все було б неможливо, за ту віру, яку ви демонстрували, подякувати за вашу підтримку владиці Симеону», – зауважив Петро Порошенко.

Томос

Митрополит Вінницький і Барський Симеон на знак подяки Блаженнішому Митрополиту Київському та всієї України Епіфанію та Президенту України Петру Порошенку подарував ікони.

Томос6

«2018 рік залишиться визначним в нашій історії, починаючи зі світлого понеділка, коли наш Президент відвідав Фонар, щоб поговоривши з його Всесвятістю про надання автокефалії українській Православній Церкві.  Ми отримали те, на що чекали багато століть. Сьогодні  тут перед нами ця благословенна грамота – Томос, яка засвідчує, що Україна стала 15-ю сестрою православного світу, серед тих, хто має автокефалію», – наголосив Владика Симеон.

Президент України Петро Порошенко зауважив, що Вінниччина є лідером за кількістю парафій, які ухвалили рішення приєднатися до Православної Церкви України.